Ştiri

A doua întâlnire a partenerilor în cadrul proiectului Erasmus, Parteneriate Strategice, e-Skills for e-Inclusion

În perioada 25-26 mai 2017, se desfășoară la Suceava, la sediul Asociației Consultanților în Dezvoltare Comunitară - ACDC, cea de-a doua întâlnire a partenerilor în cadrul proiectului Erasmus, Parteneriate Strategice, e-Skills for e-Inclusion, în care ANBPR are calitatea de partener. Cu această ocazie, partenerii din cele 5 tari (Irlanda de Nord, Romania, Italia, Spania si Bulgaria) au lucrat timp de doua zile pentru a crea instrumente de lucru standardizate pentru realizarea principalelor materiale si produse educationale propuse a fi realizate pe perioada de implementare a proiectului. Pe baza unui calendar preliminar, reprezentantii organizațiilor participante - Kilcooley Women Center, Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară, ANBPR, Global Libraries Foundation Bulgaria, ARCI Italia și Fundația Esplai Spania - au făcut o trecere în revistă a stadiului de implementare a activităților proiectului în perioada septembrie 2016-mai 2017 și au clarificat aspecte ale managementului financiar pe baza aplicației de proiect și a reglementărilor specifice implementării proiectelor Erasmus.

Atelier PartneringStarter privind facilitarea parteneriatelor adresat promotorilor culturali

Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR are plăcerea să vă invite la Atelierul PartneringStarter privind facilitarea parteneriatelor adresat promotorilor culturali.  Workshop-ul va avea loc în data de 22 mai 2017, la Biblioteca Națională a României, din București, Sector 3, Bdul Unirii nr. 22, Sala  Hub, Mezanin, între orele 10:00 -  16:00.  Atelierul va fi coordonat de Sanda Foamete, trainer autorizat în domeniul facilitării parteneriatelor și broker acreditat de Partnership Brokers Association din Marea Britanie. 

Susținere financiară ANBPR pentru participarea a 3 bibliotecari români la Conferința IFLA (19–25 august 2017, Wrocław, Polonia)

ANBPR anunță oportunitatea de a susține participarea a trei (3) bibliotecari români, membri ai ANBPR, la IFLA World Library and Information Congress, ce va avea loc în perioada 19–25 august 2017, la Wrocław, Polonia. Persoanele doritoare trebuie să îndeplinească următoarele condiții: Să fie bibliotecar calificat, ce își desfășoară activitatea într-o bibliotecă publică Să fie membru ANBPR de minim 5 ani Să aibă cunoștințe bune de limba engleză

Internship plătit - politici publice și drepturi de autor

Ai auzit de propunerea de modificare a directivei privind copyright-ul în era digitală? Te interesează subiectele legate de drepturi de autor, excepțiile legii drepturilor de autor, rolul bibliotecilor în managementul informației și/sau consultări publice?

Conferința Națională BiblioPUBLICA: „Bibliotecile - parteneri în dezvoltarea creativă a utilizatorilor”

Ca în fiecare primăvară, ANBPR organizează, în luna în care în mod tradițional se sărbătorește Ziua Națională a Bibliotecarului și Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, ediția BiblioPUBLICA a  Conferinței sale naționale. Acest important eveniment profesional va avea loc în acest an la București, Hotel LevOr, Str. Occidentului Nr. 25, în perioada 27-28 aprilie.

Cultură și educație culturală - experiența românească și parteneriatul româno-norvegian

Cu ocazia proiectului de mobilitate Norvegia-România desfășurat în perioada 18-23 aprilie 2017 la București, am luat contact cu o cultură extrem de ofertantă și de inspirațională.  În contextul proiectului Repunerea patrimoniului intangibil al minorităților în circuitul cultural prin educație media și gaming, cu participarea promotorilor culturali din România și Norvegia, derulat in parteneriat Rețeaua de Cultură, ANBPR, New Amigos și ADER, am avut ocazia să cunosc oameni extaordinari, promotori culturali și ambasadori ai culturii din România, cu care New Amigos intentionează să dezvolte o suită de proiecte culturale și educaționale de anvergură.

Ziua Bibliotecarului – moment festiv și de efervescență profesională în bibliotecile publice românești

23 aprilie reprezintă, începând din 2005, un prilej de a celebra în România cartea și bibliotecarii în contextul Zilei Naționale a Bibliotecarilor. La aceeași dată se sărbătorește, de asemenea, și Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, zi oficială instituită la nivel internațional de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor. 

Intersecții culturale între România și Norvegia

Mobilitatea România-Norvegia cu titlul Repunerea patrimoniului intangibil al minorităților în circuitul cultural prin educație media și gaming, cu participarea promotorilor culturali din România și Norvegia, derulat in parteneriat cu Asociația Rețeaua de Cultură, ANBPR, New Amigos și ADER, a generat pentru fiecare dintre parteneri oportunităţi inedite de colaborare în domeniul culturii.

Workshop de educație media & gaming pentru promotorii culturali

Rețeaua de Cultură, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR și Alianța pentru Dezvoltare Economică Regională – ADER, împreună cu New Amigos Norge AS din Norvegia, în calitate de parteneri în proiectul Repunerea patrimoniului imaterial al minorităților în circuitul cultural prin educație media, cu participarea promotorilor culturali din România și Norvegia”, va organiza joi și vineri, 20-21 aprilie 2017, între orele 14.00-20.00, la Centrul Rus de Știință și Cultură din București, Bulevardul Lascăr Catargiu 50, Sector 1, București,  workshop-ul: EDUCAȚIE MEDIA ȘI GAMING PENTRU PROMOTORII CULTURALI.