Ştiri

Workshop pe tema promovării lecturii în parteneriat Goethe Institut-ANBPR-ABR-ABRM

În perioada 6-7 noiembrie 2017 a.c., Institutul Goethe din Bucureşti va găzdui un workshop de două zile privind promovarea lecturii, organizat în parteneriat ANBPR-ABR-ABRM.  La acest workshop vor lua parte cca 20 de persoane, bibliotecari din România şi Republica Moldova, dar și colaboratori ai Goethe Institut din țară, care activează în biblioteci publice, au responsabilități în domeniul promovării lecturii și sunt interesați de mijloacele moderne de impulsionare a consumului de carte și de activitățile specifice și campaniile de lectură în sens larg.

Comunicat: Conferința Națională a ANBPR BIBLIONEXT: “INOVAȚIE. CREATIVITATE. LEADERSHIP”

Ediția de toamnă a Conferinței Naționale a ANBPR va fi găzduită anul acesta la Cluj-Napoca, în perioada 02-04 octombrie 2017, organizarea evenimentului fiind asigurată de  Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj. „Cea de-a XXVIII-a Conferință Națională a ANBPR abordează o temă foarte actuală și ofertantă, care aduce în discuție concepte-cheie pentru dezvoltarea rețelei bibliotecarilor din România, și anume “INOVAȚIE. CREATIVITATE. LEADERSHIP”. Sperăm ca această ediție a Conferinței să ne ofere prilejul pentru dialoguri profesionale de calitate,  schimburi de idei și bune practici între colegi și să determine o regândire a implicării structurilor de management  în  reformarea serviciilor de bibliotecă”,  a declarat Sorina Stanca, Președintele ANBPR.

Campania despre reforma copyright - lansată oficial

Comisia Europeană a propus un pachet de reformă a dreptului de autor în Uniunea Europeană. Am intervievat video 10 persoane din medii diferite pentru a vedea cum ne va afecta noua propunere de directivă. Am aflat că discuțiile la nivel european sunt foarte avansate și că este nevoie de tine să le spui europarlamentarilor că propunerea NU răspunde cerințelor tale actuale în mediul digital.

iZiLIT – Întâlnire Zilnică cu LITeratura

Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, împreună cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR și Uniunea Editorilor din România – UER, anunță începerea campaniei de promovare a proiectului iZiLIT – Întâlnire Zilnică cu LITeratura, proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Scopul principal al proiectului constă în crearea unei forme inovatoare de promovare și de comunicare a literaturii române contemporane, în rândul tinerilor. Astfel, a fost dezvoltată o aplicație pentru telefoane mobile Android și IOS, disponibilă gratuit.  Aplicația trimite, în fiecare zi, o recomandare de lectură, direct pe telefonul utilizatorului, cu următoarele informații: imaginea coperții cărții, o notă scurtă despre conținut, exprimată de o persoană avizată, și o scurtă biografie a autorului.

Conferința ANBPR BIBLIONEXT, cu tema “INOVAȚIE. CREATIVITATE. LEADERSHIP”

Conferința ANBPR BIBLIONEXT, cu tema “INOVAȚIE. CREATIVITATE. LEADERSHIP”, va avea loc în perioada 2-4 octombrie 2017 la Cluj-Napoca, cu sprijinul și în coordonarea Bibliotecii Județene” Octavian Goga” Cluj.

CicloBiblio 2017 - turul bibliotecilor cu bicicleta

Evenimentul CicloBiblio 2017, ediția I, s-a încheiat. Timp de cinci zile, în perioada 28 august – 1 septembrie, bibliotecari și susținători ai bibliotecilor din România  și-au urnit bicicletele și au pedalat împreună, pentru a promova biblioteca, pentru a sublinia valoarea socială și comunitară a bibliotecilor, pe traseul Brașov – Sfântu Gheorghe – Rupea – Sighișoara – Ilimbav – Sibiu.

Oportunitate mini-granturi TechSoup pentru evenimente de programare pentru copii

Dacă faci parte dintr-un ONG din domeniul educației, alătură-te săptămânii Europe Code Week, prin inițiativa Meet and Code.  Mai ai doar 2 săptămâni pentru a propune un eveniment de programare pentru copii și tineri organizat între 7 și 22 octombrie 2017, pentru a putea primi o finanțare de până la 300 de euro din costul evenimentului. Poți face un eveniment prin care tehnologia să fie mai accesibilă pentru copiii și tinerii din mediul rural. Sau poți face un eveniment prin care să te asiguri că și fetele și băieții au acces egal la resurse de învățare a programării. Sau orice alt eveniment de programare. Mai multe despre Meet and Code pe www.meet-and-code.org (selectează RO din dreapta sus). Sursa: TechSoup

Nocturna Bibliotecilor 2017 – Bucuria lecturii se recâștigă la bibliotecă

Eveniment cultural național de activare nocturnă a bibliotecilor, inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Nocturna Bibliotecilor 2017 își va întâmpina oaspeții în perioada 29-30 septembrie.

Instrumente și tehnici de design, gândire critică și advertising cultural – o nouă intervenție în parteneriat România – Norvegia

În perioada 13-18 august 2017, Alianța pentru Dezvoltare Economică Regională – ADER, ANBPR și Asociația ALMA RO din Romania și respectiv Norsensus Mediaforum din Norvegia au  organizat la Oslo un atelier pe tema educației vizuale, a gândirii creative și a advertising-ului cultural, cu participarea entităților active în domeniul culturii din cele două țări. Prin acest schimb de experiență, partenerii de consorțiu și-au propus să dezvolte abilitățile creative ale promotorilor culturali și să contribuie astfel la creșterea calității actului cultural și a promovării produselor culturale pe baza interdisciplinarității dintre diferitele arte.