Conferinţa Naţională a ANBPR SMARTLibraries, 10 -12 octombrie 2013, Sibiu

Anul acesta, Conferinţa Naţională ANBPR (Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România) se desfăşoară la Sibiu, în perioada 10-12 octombrie, la Biblioteca Judeţeană ASTRA. Tema care îi va reuni pe reprezentanţii tuturor bibliotecilor publice din România este smart, adică SMARTLibraries, motiv pentru care avem certitudinea că evenimentul va deborda de energie şi creativitate. Chiar dacă păstrăm structura clasică a unui eveniment de asemenea proporţii, în calitate de organizatori dorim accelerarea agendei, prin compartimentarea desfăşurătorului într-o manieră în care să cuprindem cât mai multe teme, activităţi şi, bineînţeles, surprize.

Prima zi, adică JOI, 10 octombrie este dedicată deschiderii oficiale, cu prezentări protocolare (nu mai mult de 1h și 30 min.), după care va intra în scenă Maratonul ideile deştepte, la al cărui smartStart se vor înscrie 10 conferenţiari care prin prelegeri scurte şi atotcuprinzătoare vor prezenta perspective inedite de interceptare a mesajului bibliotecii publice din România în mediile conexe: academic, editorial, publicitar, artistic, managerial. După un Finish în forţă, aplauze şi ovaţii, vom activa în formula open space un recital al Centrelor de excelenţă (Braşov, Cluj şi Galaţi), dar şi al altor servicii cu rol revoluţionar (Gorj, Iaşi & Sibiu). Desigur, ziua va fi plină de pauze, mai mici, mai mari, iar cea de seară, festivă.

A doua zi, adică VINERI, 11 octombrie, desfăşurarea de forţe se va comuta pe tema comisiilor ANBPR într-o cafenea dedicată artei conversaţiilor pe teme profesionale, urmată de o sesiune marca TibRo. A doua parte a zilei am rezervat-o unui Târg de servicii smart în care toţi bibliotecarii îşi vor prezenta produsele culturale şi educative cât mai inovator posibil.

A treia zi, adică SÂMBĂTĂ, 12 octombrie, vom porni într-un smarTour la Biertan, la inaugurarea Lăzii de breaslă (o nouă Bibliotecă tematică din circuitul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu). Şi pentru că până la Biertan drumul e lung şi frumos, vom face popas în mai multe locuri de poveste.

Vă așteptăm alături de noi!